George Bernard Shaw "Turns" a Lazy Susan into an Eco-Friendly Hut



When George Bernard Shaw began designing his ideal writing hut, he decided to construct it on top of a rotating Lazy Susan. It was drawn as a simple 8'x8' square with two large windows on one side for lighting and heat. With ascetic efficiency, the building's windows could be turned towards the sun during the winter--allowing solar energy to warm up the room--and turned away for the summer. I would've guessed that the hut was built within moderate climate if it wasn't for the fact that "it has a sloping roof to shed rain and snow build up."

Not only was he a literary visionary, but a clever engineer. (One might even say that he Shaw solutions...)

Link via Home Design Find

Newest 2
Newest 2 Comments

Sorry, I just can't get past his view that people who cannot justify their existence (to "some authority") should be eliminated (using a lethal gas) as a burden to society.

That was played out at Auschwitz.

George Bernard Shaw turns my stomach.
Abusive comment hidden. (Show it anyway.)
Commenting is closed.


Email This Post to a Friend
"George Bernard Shaw "Turns" a Lazy Susan into an Eco-Friendly Hut"

Separate multiple emails with a comma. Limit 5.

 

Success! Your email has been sent!

close window
X

This website uses cookies.

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

I agree
 
Learn More