Public Toilet in the Middle of a Garden

(Photo: Iwan Baan)

Sou Fujimoto, a Japanese architectural firm, previously designed a transparent house and one shaped like a Jenga tower. Recently, it designed a public access toilet that sits in a glass chamber in the middle of a beautiful garden in Ichihara, Chiba, Japan. And this isn’t one of those toilet stalls with glass that is transparent only until you flick a switch. That’s regular see-through glass. Your business is out in the open in the midst of this 200 square meter garden.

There’s a 2-meter tall wooden log wall surrounding the garden, so users aren’t completely exposed. But the openness of the glass room gives the impression of being both in a public space and a private space at the same time.

Newest 1
Newest 1 Comment

Commenting is closed.

Email This Post to a Friend
"Public Toilet in the Middle of a Garden"

Separate multiple emails with a comma. Limit 5.


Success! Your email has been sent!

close window

This website uses cookies.

This website uses cookies to improve user experience. By using this website you consent to all cookies in accordance with our Privacy Policy.

I agree
Learn More