The Pregnant House

pregnant housepregnant house

How, you ask? Well, sometimes, when a Mommy House and a Daddy House love each other very much, they get together and....

Oh, you mean the building! Well, Hiroshi Nakamura designed this Tokyo residence with a bulge in the streetside wall. The bulge provides a seating area beneath a skylight. Nakamura explained the purpose:

The hollow embraces; softy and gently, like a kangaroo’s pouch. It embraces the light from the top and glows in the early morning, in the midst of the day. The reflected light enters each room with varied expressions giving characters to each space. Sitting in it and lying in it, the dwellers hopefully form an affectionate relationship with the hollow, like exchanging bodily conversations. This is the ‘intimacy’ I hope to create between architecture and people.

Link -via Lustik | Photos: Spoutnik, Hiroshi Nakamura 


Newest 4
Newest 4 Comments

So they are increasing the square footage of second floor interior living space without increasing the building's footprint. Nice! They'll find a way to tax that soon.
Abusive comment hidden. (Show it anyway.)
Commenting is closed.





Check out Twaggies' very funny clip:

Give a Man a Fish - Twaggies by Twaggies
Email This Post to a Friend
"The Pregnant House"

Separate multiple emails with a comma. Limit 5.

 

Success! Your email has been sent!

close window